Egyen zöldséget, gyümölcsöt naponta 3x az egészségért!

A Kormány - az új évezred küszöbén címmel nyilvánosságra hozott - programjában célul tűzte ki a gazdasági növekedés megteremtését, de legalább ilyen figyelmet fordít az életfeltételek javítására is. Mint ahogy a Kormányprogram fogalmaz: "Az egészség érték, személyes, egyben össznemzeti kincs ."

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács is e gondolatok jegyében indította útjára a zöldség, gyümölcs fogyasztást népszerűsítő, "Egyen zöldséget, gyümölcsöt naponta 3X az egészségért" programot 1998-ban.
A meghirdetett program kettős, egymásra épülő célt valósít meg, hiszen agrárgazdasági szempontból a hazai zöldség, gyümölcs fogyasztás folyamatos növekedése hosszútávon a zöldség-gyümölcs ágazat termelésbővítésének lehetőségét teremti meg. Másrészről népegészségügyi célt szolgál, ugyanis a zöldségek, gyümölcsök lényeges szerepet játszanak a legelterjedtebb betegségek megelőzésében, a lakosság egészségi állapotának a javulásában.

Végeredményben A Zöldség-Gyümölcs Terméktanács ezzel a programmal azt szerezné elérni, hogy a magyar zöldség-gyümölcs ágazat fejlődésének lehetősége fennmaradhasson az EU csatlakozástól függetlenül is, melyhez a tartós hazai zöldség-gyümölcs fogyasztásnövekedés elengedhetetlenül szükséges. Ez viszont nem képzelhető el a táplálkozási szokások fejlesztése, átalakítása nélkül!

Miért van szükségünk minden nap a zöldség-főzelékfélékre és gyümölcsökre? Számtalan más értékük mellett gazdag forrásai az (1) ÉLELMI ROSTOKNAK (pektin), a (2) C-VITAMINNAK és a (3) KAROTINOKNAK és persze nincs bennük zsír és koleszterin.

Bővebb információ a program hivatalos honlapján. www.3x3.hu